وکیل پیمانکاری (پیمانکاران حقیقی و حقوقی)

امروزه بسیاری از امور مهم در زمینه های کسب و کار از طریق قرارداد های پیمانکاری کنترل ، ایجاد و به نتیجه میرسند..اهمیت این قرارداد ها برای طرفین زمانی آشکار میشود که هر یک از طرفین حقوق خود را بتوانند در این قرارداد ها به روشنی بیان و دریافت نمایند و از این جهت در تنظیم اینگونه قرار دادها و یا در احقاق حقوق افراد پس از تنظیم یک قرارداد نادرست و تحمیل ضرر و زیان به طرفین قرارداد ،مشاوره با یک وکیل مسلط به امور قرارداد های پیمانی میتواند کمک شایانی در جلوگیری از ایجاد چنین ضرر و زیانی و احقاق حقوق پس این ایجاد ضرر و زیان داشته باشد.
برای خواندن سریع هر بخش روی عنوان آن کلیک کنید
1. پیمانکار کیست؟
2. پیمانکاری چیست؟
3. قرارداد پیمانکاری چیست؟
4. انواع قراردا های پیمانکاری کدام اند؟
5. آیا برهم زدن قرارداد هایی پیمانکاری امری ممکن است؟
6. انواع دعاوی پیمانکاری کدام اند؟
7. مراجع صالح رسیدگی به دعاوی پیمانکاری چه مراجعی هستند؟
پیمانکار کیست؟
به سازمان یا گروهی از سازمان ها گفته میشود که با سازمان دیگر یا شخص دیگر که کارفرما نامیده میشود قراردادی امضا میکنند تا یک پروژه را از مرحله ی صفر به مرحله ی نهایی برسانند.
پیمانکاری چیست؟
به صورت کلی عملیات ساخت و ساز که توسط یک شرکت پیمانکاری برنامه ریزی و اجرا میشود در حوزه ی پیمانکاری انجام میشود و البته این پیمانکاری فقط محدود به ساختمان و حمل و نقل نمی باشد بلکه هرگاه یک کارفرما بخواهد کاری را به دیگری سپرده و دیگری کار را به هزینه خودش پیش ببرد و در موعد مشخص مقدار پول مشخص را در ازای فعالیت و هزینه هایی که متحمل شده دریافت کند نیز نوعی پیمانکاری محسوب می شود.
تشکیل چنین پروژه هایی همانند هر عقدی نیازمند دو طرف برای شکل گیری است که به این نوع قرارداد ها در قالب دو شخص کارفرما و پیمانکارقراردادهای پیمانکاری گفته میشود.
قرارداد پیمانکاری چیست؟
قرارداد پیمانکاری در واقع به قراردادی گفته میشود که طبق آن کارفرما، انجام عملی با شرایط مشخص را در مقابل پرداخت وجه معین ودر مدت مشخص را به یک شخص حقیقی یا حقوقی که پیمانکار نامیده میشود واگذار مینماید.
انواع قرارداد های پیمانکاری کدام اند؟
1. قرارداهای ساخت و توسعه: در این نوع قرارداد اختیارات و مسئولیت های پیمانکار در پروژه مشخص میشود و نوع پرداخت در ان به صورت درصد پیشرفت پروژه میباشد، پیمانکار اصلی توانایی انتخاب یک پیمانکار آزاد را دارد و اصول مهم در این قرارداد هزینه ، کیفیت، و زمان میباشد.
2. قرارداد های سنجشی:در این نوع قرارداد اندازه گیری و تک تک جزئیات کار برای تعیین قیمت تا پایان کار صورت نمیگیرد بلکه در ابتدا هزینه ای به صورت تخمینی برآورد میشود.
3. قرارداد مهندسی، تامین تجهیزات اجرا: شناسایی و هدایت سازمان ها به طرف فعالیت های محوری کارفرمایان تشکیل دهنده ی این نوع قرارداد ها میباشد چراکه محور فعالیت کارفرمایان تنها اجرای پروژه نمییاشد.
4. قراردادهای مدیریت پروژه:در این نوع قرارداد ها پیمانکار به صورت مدیر پروژه قرار داده میشود و کلیه امور مربوط به تجهیزات کارگاه، طراحی ، اجرا و غیره را به عهده میگیرد و با توجه به میزان پیشرفت پروژه مبلغ مشخصی را دریافت میکند.
5. قراردادهای باز پرداخت هزینه :در این قراردادها کارفرما در همان ابتدا هزینه های واقعی پیمانکار که همان هزینه واقعی کارگران ، کارگاه و مواد اولیه مصرفس و همچنین سود پیمانکار را پرداخت می نماید.
6. قراردادهای مدیریتی: این قرارداد ها نیازمند یک پیمانکار تخصصی میباشد که در کنار سازمان یا شرکتی که کارفرما برای مدیریت و هماهنگی امور فازهای طراحی و ساخت استخدام میکند به فعالیت بپردازند.
7. قراردادهای طراحی و ساخت: در این نوع قرارداد ها پیمانکار مسئولیت طراحی و ساخت را متناسب با نیاز های معین شده ی کارفرما و با توجه به استاندارد های کیفی به عهده میگیرد.
8. قراردادهای دائمی: این قرارداد مناسب برای موضوعاتی مانند صرفه جویی در هزینه ها و تسریع کار، تعمیرات دوره ای و هدف کارفرما ،میباشد.
9. قراردادهای پرداخت کلی :در این نوع قرارداد پیمانکار کلیه ی کار مشخص شده را با هزینه ی مشخص و معینی انجام میدهد ،در اینجا قیمت ممکن است ثابت باشد یا شناور.
آیا برهم زدن قرارداد های پیمانکاری امری ممکن است؟
قراردادهای پیمانکاری لازم هستند یعنی هر یک از طرفین هر وقت بخواهند نمیتوانند ان را بر هم بزنند.مطابق مواد 46و48 شرایط عمومی پیمان، کارفرما میتواند در صورت تخلف پیمانکار و یا طبق مقتضیات عمومی قرارداد، قرارداد را فسخ نماید.
انواع دعاوی پیمانکاری کدام اند؟
دعاوی پیمانکاری یکی از مهم ترین موضوعات در قراردادهای پیمانکاری میباشد که بنا به دلایل متفاوتی بین کارفرما و پیمانکار بوجود می آیند. مهم ترین این دعاوی عبارتند از فسخ پیمان، تعلیق پیمان ، خاتمه پیمان به دلیل عدم انجام تعهد توسط کارفرما یا پیمانکار،الزام به جبران عملیات ناقص در قرارداد ،دعوی مربوط به مطالبه وجه یا مطالبه خسارت.
مراجع صالح رسیدگی به دعاوی پیمانکاری چه مراجعی هستند؟
مرجع صالح رسیدگی به دعاوی پیمانکاری در ابتدای امر دیوان عدالت اداری میباشد، و اگر داوری به نتیجه نرسد دعوا به دادگاه عمومی ارجاع داده خواهد شد. به طور کلی صلاحیت دیوان ناظر به اقداماتی است که سازمان های دولتی در خارج از چهارچوب روابط قراردادی در مقام اعمال حاکمیت انجام میدهد ولی در مواردی که اقدام واحد های دولتی مستند به روابط قراردادی باشد دعاوی مربوط به آن باید در دادگاه عمومی صالح صورت گیرد .هر یک از طرفین میتوانند دادخواست حقوقی در مورد موضوع مورد اختلاف را به مرجع قضایی ارائه دهد. دادگاه صالح برای رسیدگی به دعاوی پیمانکاری چه دولتی و چه خصوصی دادگاه عمومی حقوقی میباشد، به طور کلی اگر مبلغ مورد مطالبه بیش از 20 میلیون تومان در قراردادهای خصوصی باشد و در قراردادهایی دولتی طرح هر دعوایی رسیدگی در دادگاه عمومی حقوقی را به همراه خواهد داشت.
در رابطه با دعاوی کیفری متهم در دادگاهی محاکمه میشود که جرم در حوزه آن واقع شده است و در صورت ارتکاب چند جرم در مکان های مختلف دادگاهی صلاحیت رسیدگی را خواهد داشت که مهم ترین جرم در حوزه آن اتفاق افتاده باشد.
بدیهی است چگونگی طرح دفاع یا دعوا و ارائه لوایح تخصصی و مدرن در دعاوی پیمانکاری و دفاع در مقابل دعاوی مطروحه از سوی اشخاص حقیقی یا حقوقی مستلزم تجربه و دانش تخصصی حقوق بیمه و آگاهی و بینش کامل از مقررات قانونی و قواعد حقوقی و آیین دادرسی می باشد که این مهم در صلاحیت حقوقدان و وکیل متخصص پیمانکاری می باشد .
وکلای دعاوی پیمانکاری موسسه حقوقی چراغ راه در دفاع ازدعاوی قراردادهای پیمانکاری،د عاوی پیمانکار علیه کارفرما ، ضمانت نامه های بانکی در قراردادهای پیمانکاری، تعدیل نرخ پیمان در قراردادهای پیمانکاری، حق فسخ قرارداد پیمانکاری ، خاتمه قراردادهای پیمانکاری ،دعاوی مناقصات ، بیمه تامین اجتماعی قراردادهای پیمانکاری ،پیشگام بوده است و آماده ارائه خدمات تخصصی حقوق تعزیراتی به شما عزیزان باشیم.
خدمات حقوقی در زمینه دعاوی پیمانکاری
• وکیل پیمانکاری
اگر در زمینه دعاوی پیمانکاری ،نیازمند مشاوره با وکیل متخصص و با سابقه هستید،باما تماس بگیرید.
• مشاوره حقوقی پیمانکاری
مشاوران حقوقی ما در زمینه دعاوی پیمانکاری ، آماده پاسخگویی به شما هستند . با ما تماس بگیرید.
• تنظیم دادخواست و لایحه دعاوی پیمانکاری
اگر در زمینه تنظیم دادخواست و لایحه دعاوی پیمانکاری ، نیازمند مشاوره هستید ، باما تماس بگیرید.

۵
از ۵
۳ مشارکت کننده

جستجو در مقالات

عیسی شکارچی گفت:
سلام عرض ادب
خواهشمندم که منو راهنمایی کنید که الان ازم چه کاری میخواهید که بتوانم جواب گو باشم

برای اولین بار در کشور

دوره جامع حقوق کارشناسی

ویژه متقاضیان شرکت در آزمون مرکز کارشناسان قوه قضائیه

مشاهده و ثبت نام

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید