وکیل دعاوی مالیاتی (اشخاص حقیقی و حقوقی)

مالیات چیست؟
مالیات انتقال بخشی از درامد جامعه به دولت است، این درامد معمولا سود حاصل از فعالیت اقتصادی افراد است و دلیل آن این است که دولت اسباب کسب این درامد را برای افراد فراهم کرده است.با افزایش آگاهی در زمینه قوانین مالیاتی افراد میتوانند ضرر و زیان های ناشی از افزایش میزان مالیات را بر اساس ناآگاهی از قوانین موجود را کاسته و در احقاق حق خود در مراجع صالح عملکرد بهتری داشته باشند. لازم به ذکر است که کسب دانش در این زمینه به اندازه ی دانش و تجربه ی یک وکیل کار آزموده موثر نخواهد بود و در برخی زمینه های پیچیده استفاده از دانش یک وکیل با تجربه علاوه بر کوتاه شدن پروسه رسیدگی نتایج بهتری به همراه خواهد داشت.
برای خواندن سریع هر بخش روی عنوان آن کلیک کنید.
1. مالیات چیست؟
2. طبق قوانین مالیاتی ایران ،مالیات به چند دسته تقسیم میشود؟
3. چه اشخاصی مشمول پرداخت مالیات میشوند؟
4. مالیات چگونه از افراد اخذ میشود؟
5. چه زمانی باید اظهارنامه مالیاتی ارائه شود؟
6. برگ تشخیص مالیاتی چیست؟
7. مراجع اختصاصی غیر قضایی جهت رسیدگی به دعاوی مالیاتی کدام اند؟
8. برگ قطعی مالیاتی چیست؟

طبق قوانین مالیاتی ایران مالیات به چند دسته تقسیم میشوند؟
مالیات به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم تقسیم میشوند که هر کدام از ان ها به نوبه ی خود دارای تقسیم بندی خاصی میباشند:
درصورتی که مودی مالیاتی (پرداخت کننده )یک نفر باشند ان را مالیات مستقیم میگویند ،از جمله مالیات بر درامد که از اشخاص حقیقی و حقوقی اخذ میشود ، در غیر این صورت مالیات غیر مستقیم خواهد بود.
مالیات مستقیم خود به دو دسته مالیات بر دارایی و مالیات بر درامد تقسیم میشود ، در بحث مالیات بر دارایی اساس تشخیص میزان مالیات ثروتی است که مودی دارا میباشد و در بحث مالیات بر درامد اساس تشخیص میزان مالیات درامد یک فرد یا شرکت است.
مالیات بر دارایی خود به دو دسته مالیات بر ارث و حق تمبر تقسیم میشود، مالیات بر درامد شامل مالیات بردرامد املاک، مالیات بر درامد کشاورزی ،مالیات بر درامد حقوق، مالیات بر درامد مشاغل، مالیات بر درامد اشخاص حقوقی ، مالیات بر درامد اتفاقی و مالیات بر جمع درامد ناشی از منابع مختلف درامدی، را شامل میشود و حق تمبرنیز یکی از انواع مالیات های مستقیم است که از طریق الصاق و ابطال تمبربر اسناد و مدارک از مودی دریافت میشود، مانند حق تمبری که روی برگ چک های بانکی چاپ میشود.
همانند مالیات های مستقیم مالیات های غیر مستقیم نیز خود به سه دسته ی مهم تقسیم میشوند که عبارتند از:
1. حقوق و عوارض گمرکی : به این نوع مالیات ،مالیات بر صادرات و واردات نیز گفته میشود . این مالیات در واقع به تعرفه های گمرکی شناخته میشودو علاوه بر این که یک راه خوب برای درامد دولت ها میباشد ، در مواردی برای حمایت ازصنایع داخلی نیز استفاده میشود.
2. مالیات بر مصرف:این نوع مالیات به صورت روزانه و بدون توجه توسط مصرف کنندگان،برای کالاهای خاص پرداخت میشود ، پرداخت نهایی این مالیات ها توسط مصرف کنندگان میباشد ولی کارخانه جات و فروشندگان مسئول دریافت ان و پرداخت به سازمان مالیات میباشند.
3. مالیات بر ارزش افزوده:این نوع مالیات از تمامی کالاها و خدمات دریافت میشود و مصرف کنندگان نهایی باید این مالیات را به همراه قیمت نهایی پرداخت نمایند.
چه اشخاصی مشمول پرداخت مالیات میشوند؟
کلیه افراد حقیقی و حقوقی به شرح زیر:
• اشخاص حقیقی ایرانی که در ایران زندگی میکنند نسبت به درآمدی که در ایران یا خارج از کشور بدست می آورند.
• اشخاص حقیقی(افراد) و اشخاص حقوقی(شرکتها و موسسات و …) نسبت به اموالی که در ایران دارند.
• اشخاص حقیقی ایرانی که در خارج زندگی میکنند نسبت به درآمدی که در ایران بدست می آورند.
• اشخاص حقوقی ایرانی نسبت به درآمد هایی که در ایران یا خارج از ایران بدست می آورند.
• اشخاص غیر ایرانی نسبت به درآمدی که در ایران به دست می آورند و یا به سبب کسب امتیازاتی.
مالیات چگونه از افراد اخذ میشود؟
مالیات به وسیله ی اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت میشود، در واقع مالیات یک امرقانونی و تحمیلی است و قانونی بودن آن را میتوان ازاصل51 قانون اساسی استنباط کرد بدین صورت که گفته شده[هیچ مالیاتی وضع نمیشود مگر به موجب قانون]، اظهارنامه مالیاتی کارنامه ی یک شخص حقیقی یا حقوقی مبتنی بر عملکرد های مالی وی است که در ان رویداد های مالی به ترتیب وقوع مستند بر مدارک و ادله قانونی ثبت شده است.ارائه اظهارنامه مالیاتی در واقع یک تکلیف قانونی مهم مودیان(پرداخت کنندگان) مالیاتی در سراسر کشور است. عدم ارائه این اظهار نامه در مهلت مقرر موجب محرومیت از معافیت ها و بخشودگی های مالیاتی و پرداخت جرائم تصریح شده در قانون مالیات های مستقیم است.
چه زمانی باید اظهار نامه مالیاتی ارائه شود؟
برای اشخاص حقیقی این مهلت 3 ماه پس از پایان سال مالیاتی و برای اشخاص حقوقی 4 ماه پس از پایان سال مالیاتی است.
برگ تشخیص مالیاتی چیست؟
برگ تشخیص مالیاتی یکی از انواع برگه های رسمی مالیاتی است که به وسیله ی سازمان امور مالیاتی صادر میگردد و نشان دهنده ی نظر و محاسبات سازمان امور مالیاتی درباره میزان و نوع مالیاتی است که از مودی(مالیات دهنده) مطالبه میشود.این برگه بر اساس اظهار نامه مالیاتی که مودی تحویل داده است و بر اساس رسیدگی هایی که ماموران مالیات نسبت به اظهار نامه های تسلیمی و عملکرد واقعی مالیات دهنده به عمل می آورند میزان مالیات را تعیین میکنند. در واقع “برگ تشخیص مالیاتی”سندی است که سازمان امور مالیاتی طی ان نوع و میزان مالیات مودی را مشخص مینماید. یکی از مهم ترین دعاوی مالیاتی مطرح شده در سازمان امور مالیاتی اعتراض به برگ تشخیص میاشد که به صورت کتبی ارائه میگردد.در صورتی که اعتراض مودی در اداره امور مالیاتی در ابتدا به نتیجه نرسد مراتب در ظهر برگ نوشته و برای رسیدگی به هیأت حل اختلاف ارجاع داده خواهد شد.
امور مالیاتی مانند هر امر دیگری دارای اختلافاتی بین مودیان و سازمان های مالیاتی میباشد که رسیدگی به این اختلافات و جرائم ناشی از امور مالیاتی دارای ارگان ها و قوانین خاص خود میباشد.
مراجع اختصاصی غیر قضایی جهت رسیدگی به دعاوی مالیاتی کدام اند؟
1. هیأت حل اختلاف مالیاتی
2. هیأت حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر
3. شورای عالی مالیاتی
4. دیوان عدالت اداری
مرجع رسیدگی به آرای تجدید نظر هیأت های بدوی حل اختلاف مالیاتی ،هیأت های تجدید نظر میباشند، همچنین رسیدگی به اختلافات ناشی از قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز یکی دیگر از وظایف این هیأت میباشد.
برگ قطعی مالیاتی چیست؟
برابر ماده 238قانون مالیات های مستقیم برگ تشخیص قطعی نیست،یعنی مالیات دهنده تا یک ماه پس از ابلاغ مهلت اعتراض به ان را خواهد د اشت و این اعتراض را میتواند طی30 روز به هیأت حل اختلاف مالیاتی تسلیم کند. در صورتی که مالیات دهنده پس از ابلاغ برگ تشخیص مالیات،به ارقام و نتیجه مندرج در ان هیچ اعتراضی نکند،همین ارقام به عنوان مالیات قطعی در قالب “برگ قطعی مالیاتی” برای وی صادر میشود.
شورای عالی مالیاتی مرجع رسیدگی به ارای هیأت های حل اختلاف مالیاتی است، به طوری که مودی یا اداره کل مالیاتی مربوط میتواند ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی هیأت های حل اختلاف، به جز مواردی که رای هیأت بدوی با عدم اعتراض مودی یا مامور تشخیص قطعیت یابد قابل اعتراض خواهد بود.
رسیدگی به دعاوی مالیاتی در دیوان عدالت اداری:
1. این دعاوی نسبت به مودیان مالیاتی علیه سازمان های مالیاتی کشور،وزارت امور اقتصادی و دارایی و قوه مجریه میباشد .
2. مامورین مالیاتی و دیگر کارمندان امور مالیاتی کشور میتوانند برای تضییع حقوق استخدامی خود توسط قوه قضاییه یا سازمان امور مالیانی به دیوان مراجعه نمایند.
3. ماموران مالیاتی و نمایندگان سازمان امور مالیاتی کشور در هیئت های حل اختلاف که مرتکب تخلف شوند و تخلف ان ها در هیأت عالی انتظامی مالیاتی رسیدگی شده میتوانند نسبت به رای قطعی هیأت عالی انتظامی مالیاتی،در دیوان شکایت نمایند.
بدیهی است چگونگی طرح دفاع یا دعوا و ارائه لوایح تخصصی و مدرن در دعاوی مایاتی و دفاع در مقابل دعاوی مطروحه از سوی سازمانها و اشخاص حقیقی یا حقوقی مستلزم تجربه و دانش تخصصی حقوق بیمه و آگاهی و بینش کامل از مقررات قانونی و قواعد حقوقی و آیین دادرسی می باشد که این مهم در صلاحیت حقوقدان و وکیل متخصص مالیاتی می باشد .
وکلای دعاوی بیمه موسسه حقوقی چراغ راه ، در دفاع ازپرونده های اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی،ااعتراض به مالیات بر ارث ، اعتراض به مالیات بر ارزش افزوده اعتراض به اجرائیه مالیاتی ، استرداد اضافه پرداختی مودی پیشگام بوده است و آماده ارائه خدمات تخصصی حقوق تعزیراتی به شما عزیزان باشیم.
خدمات حقوقی در زمینه دعاوی مالیاتی
• وکیل مالیاتی
اگر در زمینه دعاوی مالیاتی ،نیازمند مشاوره با وکیل متخصص و با سابقه هستید،باما تماس بگیرید.
• مشاوره حقوقی مالیاتی
مشاوران حقوقی ما در زمینه دعاوی مالیاتی ، آماده پاسخگویی به شما هستند . با ما تماس بگیرید.
• تنظیم دادخواست و لایحه دعاوی مالیاتی
اگر در زمینه تنظیم دادخواست و لایحه دعاوی مالیاتی ، نیازمند مشاوره هستید ، باما تماس بگیرید

۵
از ۵
۳ مشارکت کننده

جستجو در مقالات

برای اولین بار در کشور

دوره جامع حقوق کارشناسی

ویژه متقاضیان شرکت در آزمون مرکز کارشناسان قوه قضائیه

مشاهده و ثبت نام

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید