منابعی هستند که انسان آن ها را بوجود نیاورده است. این منابع شامل کلیه ی خواص ارزشمند طبیعی میباشد، میتوان گفت هر محصول ساخت انسان از منابع طبیعی ساخته میشود. به طور کلی منابع طبیعی به منابع تجدیدپذیر و تجدید ناپذیر تقسیم میشود.
منابع تجدید پذیر چیست؟
منابعی که دوباره توسط طبیعت ساخته و بازسازی میشود و چندان تحت تاثیر استفاده انسان تمام نمیشوند مانند باد یا انرژی خورشید.
منابع تجدیدناپذیر چیست ؟
منابعی هستند که با استفاده آن ها توسط انسان به راحتی به طبیعت بازگردانده نمیشوند و یا بازگشت آن ها به طبیعت به قدری طولانی است که عملا تجدیدناپذیر محسوب میشوند.
1. محافظت از منابع طبیعی طبق چه قانونی و به چه صورتی انجام میشود؟
2. وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست کل کشور چیست؟
3. دعاوی مربوط به منابع طبیعی شامل چه مواردی میباشد؟
4. دعاوی کیفری در اراضی ملی شامل چه دعاوی میباشند؟
5. چگونه به دعاوی جرائم علیه اراضی ملی رسیدگی میشود؟
6. بازداشت متهمین در جرائم علیه اراضی ملی به چه صورت است؟
7. دعاوی حقوقی اراضی ملی به چه صورت است؟
8. مراجع رسیدگی به دعاوی اراضی ملی کدام اند؟
محافظت از منابع طبیعی طبق چه قانونی و به چه صورتی انجام میشود؟
سازمان ملل در سال1982 منشوری منتشر کرد تحت عنوان”منشور جهانی طبیعت” که بیان میداشت،برای محافظت از طبیعت باید در تمامی سطوح اجتماعی ، از بین المللی گرفته تا فردی باید اقدامات لازم انجام شود. همچنین در ایران وظیفه حفظ و نگهداری و توسعه عوامل منابع طبیعی بر عهده سازمانی تحت نظارت جهاد کشاورزی است که اکنون سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزی نام دارد.
وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست کل کشور چیست؟
این سازمان ،سازمان دولتی است که بر نگهداری محیط زیست ایران نظارت دارد ، این سازمان وابسته به ریاست جمهوری ایران است.
دعاوی مربوط به منابع طبیعی شامل چه مواردی میباشد؟
این دعاوی ناشی از یک عمل حقوقی یک جانبه ملی شدن جنگل ها و مراتع و به دنبال آن تشخیص اراضی ملی از مستثنیات میباشد. به بیان دیگر تصرفات غیر قانونی افراد در اراضی ملی موجب طرح دعاوی کیفری در اراضی ملی شده.
دعاوی کیفری در اراضی ملی شامل چه دعاوی میباشند؟
این دعاوی شامل تصرف عدوانی ، چرای غیر مجاز، جرائم ثبتی علیه اراضی ملی که طبق قانون آیین دادرسی کیفری طرح میشوند و مورد رسیدگی قرار میگیرد.
چگونه به دعاوی جرائم علیه اراضی ملی رسیدگی میشود؟
در ابتدا باید دستور توقیف عملیات غیر مجاز متجاوز داده شود و اگر فرد از دستور داده شده سرپیچی کند میتوان محل مورد شکایت را پلمب نمود.در صورتی که جرم تصرف عدوانی محرز شود طبق ماده 690 قانون مجازات اسلامی دادگاه موظف است که رفع تصرف عدوانی، رفع مزاحمت و یا ممانعت از حق را به حالت سابق برگرداند.
بازداشت متهمین در جرائم علیه اراضی ملی به چه صورت است؟
طبق ماده 690 قانون مجازات اسلامی در صورتی که تعداد متهمین 3 نفر یا بیشتر باشد و دلایل قوی بر ارتکاب به جرم موجود باشد ، صدور قرار بازداشت موقت الزامی است.
دعاوی حقوقی اراضی ملی به چه صورت است؟
تشخیص اراضی ملی از مستثنیات باعث ایجاد دعاوی بسیاری بین اشخاص و دولت گردیده .اشخاص دارای نفع در دعاوی حقوقی اراضی به دو دسته زیرتقسیم میشوند:
1. اشخاص دارای حق اعتراض در نهاد های شعبه قضایی که عبارتند از صاحبان باغ ها و تاسیسات ، مالکین مشاعی، موقوفه ، ورثه ، زارعین صاحب اراضی، بنیاد مستضعفان و جانبازان، سازمان ها و موسسات دولتی.
2. اشخاص ذی نفع در محاکم
مراجع رسیدگی به دعاوی اراضی ملی کدام اند؟
رسیدگی به این دعاوی در ابتدای امر به عهده مراجع قضایی است اما در کنار مراجع قضایی نهاد های دیگری هم هستند که زیر مجموعه مراجع قضایی نیستند ولی در رسیدگی به بخشی از این اختلافات صالح اند. در رسیدگی به اختلافات ناشی از اراضی ملی هر دو مرجع قضایی و شبه قضایی دخیل اند.
این مراجع عبارتند از:
کمیسیون ماده 20 ، این کمیسون ضمن تعیین جنگلدار به عنوان فرد ممیز اراضی ملی از مستثنیات ، مرجعی را هم برای رسیدگی به اعتراضات اشخاص نسبت به تشخیص جنگلدارپیش بینی کرد.
کمیسیون ماده 56 ،کمیسیون ماده20 به دلیل ایرادادی که داشت بوجود آورنده ی یک کمیسیون به نام کمیسون ماده 56 شد ، برای مثال مقررات و ظوابطی برای رسیدگی به اعتراضات اشخاص نسبت به تشخیص مامور جنگلبانی وضع نماید.
دیوان عدالت اداری، رسیدگی به اعتراضات اشخاص نسبت به آرای کمیسون ماده 56 از حیث نقص قوانین و مقررات و یا مخالفت با آنها در صلاحیت دیوان قرار دارد.
هیئت تعیین تکلیف اراضی اختلافی، رسیدگی در دیوان نیز با مشکلاتی همراه بود که همین امر سبب ایجاد چنین هیئتی شد.
شعبه ویژه در مرکز
بدیهی است چگونگی طرح دفاع یا دعوا و ارائه لوایح تخصصی و مدرن در دعاوی منابع طبیعی و دفاع در مقابل دعاوی مطروحه از سوی سازمانها و اشخاص حقیقی یا حقوقی مستلزم تجربه و دانش تخصصی حقوق منابع طبیعی و آگاهی و بینش کامل از مقررات قانونی و قواعد حقوقی و آیین دادرسی می باشد که این مهم در صلاحیت حقوقدان و وکیل متخصص منابع طبیعی می باشد .
وکلای دعاوی منابع طبیعی موسسه حقوقی چراغ راه ، در دفاع ازپرونده های اعتراض به برگ تشخیص ، ابطال اسناد دولتی ، دعاوی زمین شهری دعاوی منابع طبیعی و ملی ،حق زارعانه , حق ریشه ، تغیر کاربری ، پیشگام بوده است و آماده ارائه خدمات تخصصی به شما عزیزان می باشیم.
خدمات حقوقی در زمینه دعاوی منابع طبیعی
• وکیل منابع طبیعی
اگر در زمینه دعاوی داوری ،نیازمند مشاوره با وکیل متخصص و با سابقه هستید،باما تماس بگیرید.
• مشاوره حقوقی منابع طبیعی
مشاوران حقوقی ما در زمینه دعاوی منابع طبیعی ، آماده پاسخگویی به شما هستند . با ما تماس بگیرید.
• تنظیم دادخواست و لایحه دعاوی منابع طبیعی
اگر در زمینه تنظیم دادخواست و لایحه دعاوی منابع طبیعی ، نیازمند مشاوره هستید ، باما تماس بگیرید